Sloupová vrtačka Shön a spol.
Ahoj,
tyčka na vyblokování páky byla u mě uražená a zbyla mi po ní jen matice. Kolega mi ale rozměry oměřil, takže pak vytočím novou
Mě zase chybí původní velké řemenice. Určitě nemám v plánu hledat originál díly ale pokusím se napasovat řemenici jinou, která nebude moc kýčovitá a bude se strojem trochu ladit.
FA3V_V20_CZ1337G_Pilous ARG130_Kowax GeniMig 250LCD_Orlík 2JSK75
Ahoj,
práce jde pomalu ale nezastavila se. Většina dílů už očištěná a za nedlouho začnu barvit.
Nedávno se mi ale povedlo koupit hezký doplněk. Konkrétně dva původní objednávkové listy firmy vyrábějící moji vrtačku. Oba jsou z roku 1934, přijdou zarámovat a pověsit na zeď ke stroji
práce jde pomalu ale nezastavila se. Většina dílů už očištěná a za nedlouho začnu barvit.
Nedávno se mi ale povedlo koupit hezký doplněk. Konkrétně dva původní objednávkové listy firmy vyrábějící moji vrtačku. Oba jsou z roku 1934, přijdou zarámovat a pověsit na zeď ke stroji
Krásny artefakt.Radek335 píše: ↑5. 1. 2024, 7:57 Ahoj,
Nedávno se mi ale povedlo koupit hezký doplněk. Konkrétně dva původní objednávkové listy firmy vyrábějící moji vrtačku. Oba jsou z roku 1934, přijdou zarámovat a pověsit na zeď ke stroji![]()
To sa kde podarilo ?
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Ahoj,
tak po delší době zase pokračuju
Všechny díly mám vyčištěný a nachystaný na lak. Hlavním problémem byla spodní hřídel s řemenicemi poháněná elektromotorem, která byla nepatrně ohnutá a zaseklá. Bylo proto potřeba udělat hřídel novou a zároveň vytvořit uložení a zajištění nové velké řemenice, která mi chyběla a sehnal jsem novou.
Podle mě se to povedlo
tak po delší době zase pokračuju
Všechny díly mám vyčištěný a nachystaný na lak. Hlavním problémem byla spodní hřídel s řemenicemi poháněná elektromotorem, která byla nepatrně ohnutá a zaseklá. Bylo proto potřeba udělat hřídel novou a zároveň vytvořit uložení a zajištění nové velké řemenice, která mi chyběla a sehnal jsem novou.
Podle mě se to povedlo
Hotový mám taky samotný vřeteno.
Původní axiální ložisko bylo na kaši. Ložisko bylo v palcových rozměrech a ještě atypický… Vřeteno jsem proto drobně upravil pro použití ložiska SKF a jeho rozdílnou výšku dorovnal vymezovacím kroužkem
Původní axiální ložisko bylo na kaši. Ložisko bylo v palcových rozměrech a ještě atypický… Vřeteno jsem proto drobně upravil pro použití ložiska SKF a jeho rozdílnou výšku dorovnal vymezovacím kroužkem
Ahoj,
tak první fáze barvení je za mnou a začal jsem skládat. Lakýrnici buďte prosím shovívaví
Původní nátěr byl přímo na hrubý litině a proto jsem postup zachoval a nic nekitoval. V reálu to vypadá docela dobře, hrubost odlitků tomu dává šmrnc. Barva je 2K epoxid základ a 2K polyuretan (pololesk, v reálu to tak nesvítí
)
Snažím se mít v dílně všechno co nejvíc mobilní, takže jsem vrtačku přišrouboval na "půl paletu", kterou jsem obrousil a nalakoval. Zároveň jí využiju jako základ pro uchycení motoru pohonu. Ještě zbývá dost práce ale konečně to začíná přibývat...
tak první fáze barvení je za mnou a začal jsem skládat. Lakýrnici buďte prosím shovívaví
Snažím se mít v dílně všechno co nejvíc mobilní, takže jsem vrtačku přišrouboval na "půl paletu", kterou jsem obrousil a nalakoval. Zároveň jí využiju jako základ pro uchycení motoru pohonu. Ještě zbývá dost práce ale konečně to začíná přibývat...
Další drobný opravy hotový. Jsou to prkotiny ale jsem rád, že po dvou letech pauzy držím tempo a postupně se to rýsuje…
Nový skolíkování ozubení výsuvu pinoly, původní díry byly dost vymletý.
Taky je hotovej novej šroubek sloužící jako doraz pinoly v krajních polohách, kterej při rozborce bohužel nepřežil.
Spodní hřídel stupňovitý řemenice už je taky kompletní
Nový skolíkování ozubení výsuvu pinoly, původní díry byly dost vymletý.
Taky je hotovej novej šroubek sloužící jako doraz pinoly v krajních polohách, kterej při rozborce bohužel nepřežil.
Spodní hřídel stupňovitý řemenice už je taky kompletní