Jak změřit rádius VBD
-
zverodoktor
Zrejme najlepším riešením by bol merací dielenský mikroskop, poliaci vyrábali taký malý spratný. Objavuje sa na Bazoši (viac v ČR) za prijateľné ceny, ja som môj kúpilpred rokom aj s nejakým príslušenstvom za tuším 3000 CZK. Výhodou je, že potom môžeš merať hocičo.
Tu sú aj nejaké obrázky
viewtopic.php?t=41193
Tu sú aj nejaké obrázky
viewtopic.php?t=41193
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
Asi budem musieť niečo také zohnať. Pri tých nástrojoch mám ten problém, že aj keď ten rádius +- zmerám/odhadnem, a vyfrérujem, nie vždy mi zase sedí šírka drážky/pera. Mám hodne takých nástrojov, na ktorích nie je klasické značenie- malý/velký priemer a počet drážok, ale iba popísaná podniková norma. Robím to často tak, že dvoma kotúčovými drážkovačmi vyfrézujem boky pera, a potom nejak došolichám dno (rádius). No je to na dlho. Ak by som vedel, na aký konkrétny malý priemer ta ktorá kotúčovka je, už by som si skusmo zistil na dvoch úberoch, aká šírka výstupku (pera) mi ostane.
Ahoj
Mam digital mikroskop od insize, nekde je na foru fotka, zaostříš, muzes zmerit, zmerit uhly, radius jsem zatim nepotreboval... Na par sekund a hotovo
Mam digital mikroskop od insize, nekde je na foru fotka, zaostříš, muzes zmerit, zmerit uhly, radius jsem zatim nepotreboval... Na par sekund a hotovo
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz