PS: (netuším výrobní postup, ale vytočené na soustruhu a mnou poté doma doleštěné brusnou pastou bude vždy lepší, než to co mám k dispozici).
PPS: (když už selže možnost výroby, doporučte prosím přípravek na výrobu koulí pasující na mn80ku
No, trochu mě vždy překvapuje když na ynternetu se člověk dočte, jak který sebevrah (ty čepy jsou na řízení, že) chce aniž by o tom něco věděl, sám cosi vyrábět.berni píše: ↑4. 6. 2026, 7:35 prosím, najde se někdo, kdo by se ujal soustružnické výroby takovýchto čepů? materiál pro následné zakalení a nitridaci? výkres bych zaslal případnému zájemci. Pro dokreslení, celé je to cca 65 mm dlouhé, koule d21,5 mm. Počet kousků dle ceny, ale minimálně 4 ks. díky za SZ.
PS: (netuším výrobní postup, ale vytočené na soustruhu a mnou poté doma doleštěné brusnou pastou bude vždy lepší, než to co mám k dispozici).
PPS: (když už selže možnost výroby, doporučte prosím přípravek na výrobu koulí pasující na mn80ku).
cep.jpg
pokud píšu nesmysly, prosím o konkrétní oponenturu v čem a pročSancho Panza píše: ↑5. 6. 2026, 5:22 No, trochu mě vždy překvapuje když na ynternetu se člověk dočte, jak který sebevrah (ty čepy jsou na řízení, že) chce aniž by o tom něco věděl, sám cosi vyrábět.
V první řadě - levý čep má závit naválcovaný, pravý ne. Můžeš hádat proč to tak je, na co to má vliv a co by se teda mělo dodržet, aby když to nebude naválcovaný, aby nedošlo k tomu, k čemu klidně může dojít (když to bude udělaný někým, kdo netuší, co se musí dodržovat).
......
to sice není (bláto) - ale pevnostně - ne na otěr a zejména v bordelu - při těch 120 kilech to z hlediska otěruvzdornosti je (a musí být) standardní mizerie - pevně daná prostě tou tvrdostí co odpovídá těm 1200MPa - a nedá se s tím udělat nic - kdyby se to zušlechtilo výš, tak to bude tvrdší jenom trochu, ale praskací o to víc - proto taky to QT je pečlivě zušlechtěný jenom tak jak je - aby to šlo točit a hlavně to nepraskalo. Každému, kdo netuší o co jde doporučuju si zkusit udělat z QT osazený kus (ostrý roh), pak to znova zušlechtit nahoru co to jde a pak to zkusit urazit kladivem - praskne to jak malina.
.....Sancho Panza píše: ↑5. 6. 2026, 10:48to sice není (bláto).....
......, ale praskací o to víc - proto taky to QT je pečlivě zušlechtěný jenom tak jak je - aby to šlo točit a hlavně to nepraskalo. Každému, kdo netuší o co jde doporučuju si zkusit udělat z QT osazený kus (ostrý roh), pak to znova zušlechtit nahoru co to jde a pak to zkusit urazit kladivem - praskne to jak malina.