zrušení bezcelního limitu 150€ u malých zásilek

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 6. 2026, 10:21

proto si to rovnou nechas v cine i osadit tam kupovanejma komponentama aby jsi dal cinanum vydelat a ta cena se ti pak navysila k celku a ne ke komponente a vyla tedy v pomeru vyhodnejsi
zajiste to tak tvurci tech predpisu vymysleli :lol: :lol: :lol:
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Milan199

4. 6. 2026, 10:24

robokop píše: 4. 6. 2026, 10:21 proto si to rovnou nechas v cine i osadit tam kupovanejma komponentama aby jsi dal cinanum vydelat a ta cena se ti pak navysila k celku a ne ke komponente a vyla tedy v pomeru vyhodnejsi
zajiste to tak tvurci tech predpisu amysleli :lol: :lol: :lol:
Asi bych v souvislosti s autory podobných předpisů a nařízení termín myslet nepoužíval. :mrgreen:
zverodoktor

4. 6. 2026, 11:18

shaolin píše: 27. 5. 2026, 8:10 Na jednej strane vraj vyrovnanie obchodu čo zhoršuje životnú úroveň ľudí v EU, na druhej strane sa pumpujú miliardy na Ukrajinu a to aj bez nutnosti dokazovat na čo sa použili - a naviac zase na úkor ľudí v EU.
Šľachetnost sa robí ľahko ked sa na to používajú cudzie peniaze …
U nas fičala konsolidácia- ukazalo sa že to slúžilo na to aby vláda zase mala z čoho bezhlavo rozhadzovat peniaze sebe blízkym.
Takže aj to clo vnimam len ako spôsob vytahat z ľudî peniaze.
To clo sa u nás chystala úctovat pošta v čase spolu so zavedením dph. Číňan to vymyslel dobre. Dph dal do ceny a na doručenie využil iných dopravcov.
Takže pošta nakoniec viac stratila.

EU je vlastne veľká pyramidova hra kedže mne ako najnižšiemu hráčovi sa nikdy nič nevráti …
A to si vymyslel všetko sám? Vlastnou hlavou?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
shaolin
dezinfo trol

4. 6. 2026, 4:09

Máš nejaké výhrady k môjmu názoru? Pridaj svoj nazor … ;)

U nás je to možno inak ako u vás. U nás chcú na každú položku v balíčku účtovat colný poplatok 3 eura. Večšina vecí čo objednávam je v cene 3-5 eur … napr profilová freza na drevo mi stačí jedna a každá je iná a v sade niesu take čo potrebujem atd … to potom tú cenu značne navyšuje…
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
Grad

4. 6. 2026, 4:24

Tímhle si ti nemyslící oklotovaní bušiči do klávesnic dost naběhli, úmysl "dobrý" (takový Trumpetovský), ale tohle a podobné nesmysly výrobu do EU jíž nikdy nevrátí.

Nebude to tak horké, ještě to neplatí a už se vymýšlí jak budeme my drobní mravenečci tu "kládu" obcházet.
https://rcfree.eu/viewtopic.php?t=2004
- sdružování zásilek nad 150€ poroste a těch 0-2% zkousneme
- vzroste zasílání dárků do 45€
Milan199

4. 6. 2026, 7:55

Objednával jsem plátky z Ali. Platba do Holandska, asi za 10 dní mi přišla SMS, že to mám k vyzvednutí v OX BOXU // do té doby jsem nevěděl, že něco takového existuje // ve vedlejší vesnici. Kdo to tam dal jsem nezjistil protože na balíčku byly pouze původní průvodky z Ali.

Takže to // kontejner // asi dovezou jako jednu zásilku do EU a tady to rozvezou pomocí místních dopravců.
miv

5. 6. 2026, 1:58

Milan199 píše: 4. 6. 2026, 7:55 Objednával jsem plátky z Ali. Platba do Holandska, asi za 10 dní mi přišla SMS, že to mám k vyzvednutí v OX BOXU // do té doby jsem nevěděl, že něco takového existuje // ve vedlejší vesnici. Kdo to tam dal jsem nezjistil protože na balíčku byly pouze původní průvodky z Ali.

Takže to // kontejner // asi dovezou jako jednu zásilku do EU a tady to rozvezou pomocí místních dopravců.
Tak to je. Mně to chodí do Zboxu do vedlejší vesnice. Naštěstí stále do téhož. Něco mi doveze pošta, něco jde tou zásilkovnou.
gaminn

5. 6. 2026, 7:43

Bylo by hezké, kdyby číňan proclil celý kontejner zásilek najednou a rozposílal to z nějakého EU skladu svým zákazníkům. Podle mě to ale má pár háčků - v momentě, kdy nebude dovozce konkrétní zákazník, kterému je balík adresovaný, ale např. číňan (tzn. třeba AliExpress), tak se na něj začne ještě více vztahovat EU byrokracie - tzn. opruz se zárukami, vrácením, obaly, atd.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 6. 2026, 5:43

Uz to par let bezne dela.
Vzhledem k tomu ze v tom kontejneru je par tisic polozek a ta byrokracie na kontejner je jen jednou je to to nrjjednodussi co muzou delat.
Proto to zbozi chodi z polska spanelska atd..
Dokonce chteli koupit aero vodochody. Maji totiz vlastni letiste a celnici.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
r4cv

6. 6. 2026, 7:07

V jednej firme zameranej na skladovanie a expediciu zasielok sa pripavuju na tuto situaciu. Pride kamion, vyložia, roztriedia, preštítkujú a vyexpedujú cez lokalnych prepravcov. Takze coskoro možno aj zo slovenska.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“